Rentes

Als je een hypotheek afsluit dan moet je ook hypotheekrente betalen. Dit is de vergoeding voor de bank voor het feit dat je geld bij ze leent. Iedere geldverstrekker bepaald dit percentage zelf waardoor er veel verschillende hypotheekrentes zijn. Dit kan er voor zorgen dat jij als geldlener geen overzicht meer hebt welke hypotheek nou het voordeligst voor je is. Precies voor die reden hebben wij alle hypotheekrentes voor je van laag tot hoog op volgorde gezet.Wil je eerst meer informatie over hypotheekrentes? Lees dan vooral verder!

Hoe werkt hypotheekrente?

Bij een hypotheek hoort een rente die je betaald aan de bank als vergoeding omdat je geld bij ze leent. In veel gevallen voor 30 jaar! Hoe lager de hypotheekrente is, hoe minder je iedere maand hoeft te betalen.

Je kunt ook kiezen voor langere tijd van zekerheid, bijvoorbeeld met een rentevaste periode van 20 jaar of langer. In dit geval betaal je 20 jaar lang dezelfde hypotheekrente, omdat de bank langere tijd zekerheid afgeeft rekenen ze hiervoor logischerwijs wel een hogere hypotheekrente.

Ook zie je tussen de verschillende banken de hypotheekrentes verschillen. Dit is van diverse punten afhankelijk. Wij kunnen je als onafhankelijk hypotheekkantoor alles aanbieden!

Hoe hoog zijn de huidige rentes?

Op het moment is het zo dat de hypotheekrentes op een historisch laag niveau zijn. De afgelopen 30 jaar is de hoogte van de rentes bijna continu blijven dalen. Waar de rentes destijds rond de 11% lagen, zijn deze ondertussen nog maar 1% of 2%. Hierdoor is het nu voordelig dan ooit om een hypotheek af te sluiten!

Wat als je al een hypotheek hebt lopen maar je een hypotheek ziet met een lagere hypotheekrente?

Stel je hebt in het verleden een hypotheek afgesloten met 4% rente voor 20 jaar rentevast, maar nu heb je een hypotheekverstrekker gezien die hypotheken met 2% rente aanbiedt. Logisch dat je dan liever een hypotheek hebt met 2% rente. Precies voor deze reden kan je op zo’n moment “oversluiten”. Dit houdt in dat je hypotheek overgesloten wordt naar een andere geldverstrekker.

Als je besluit over te sluiten dan moet je veelal wel een boete betalen aan je huidige geldverstrekker. Deze boete is afhankelijk van het percentageverschil tussen je huidige hypotheekrente en de huidige marktrente. De boete kan meegefinancierd worden in je hypotheek en zelfs dan ben je in de meeste gevallen voordeliger uit per maand.

Heb je hulp nodig met je hypotheekrente?

Kom je er niet meer uit? Ons team met hypotheekadviseurs weten overal raad mee! Of je nou hulp nodig hebt met de juiste rente uitzoeken of wilt oversluiten. Het beste is om te weten wat jouw wensen zijn en dan kunnen wij jou helpen met de juiste bank inclusief de rentevaste periode!

Neem daarom contact met ons op en dan kunnen we direct kijken welke rente bij je past.